Με έμφαση στα θέματα
Κτηματολογίου και Κληρονομιών
Το γραφείο ιδρύθηκε
το έτος 1975
Δίκτυο συνεργατών
σε όλη την Ελλάδα

Εγκύκλιος ΝΔ 0005/2000192/7-1-2020 – Καθορισμός της μορφής και του περιεχομένου του Τοπογραφικού Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών που προσαρτάται σε δικόγραφα του ν. 2664/1998

 Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο δίδονται οδηγίες προς  τους δικηγόρους για τη διαδικασία υποβολής των τοπογραφικών διαγραμμάτων όταν υπάρχει γεωμετρική μεταβολή .

Εγκύκλιος ΝΔ 0005/2000192/7-1-2020 - Καθορισμός της μορφής και του περιεχομένου του Τοπογραφικού Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών που προσαρτάται σε δικόγραφα του ν. 2664/1998

 Η προβλεπόμενη στις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 6, της παραγράφου 2 του άρθρου 18 και της παραγράφου 2 του άρθρου 19 υποχρέωση για την προσκόμιση, με ποινή απαραδέκτου της συζήτησης του δικογράφου, τοπογραφικού διαγράμματος γεωμετρικών μεταβολών και της εισήγησης των τεχνικών υπηρεσιών του Φορέα για τη συνδρομή των τεχνικών προϋποθέσεων της απεικόνισης της  γεωμετρικής μεταβολής, σε όσες περιπτώσεις με την ένδικη αγωγή , αίτηση ή προσφυγή για τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών ζητείται διόρθωση και των κτηματολογικών διαγραμμάτων, καταργείται.

Αντ’ αυτής εισάγεται υποχρέωση για την προσάρτηση, με ποινή απαραδέκτου, στο δικόγραφο της αγωγής, της αίτησης ή της προσφυγής τοπογραφικού διαγράμματος γεωμετρικών μεταβολών, όπου αποτυπώνεται η επερχόμενη με την αιτούμενη διόρθωση γεωμετρική μεταβολή και ο συντάκτης μηχανικός υποχρεούται να δηλώνει, εάν ην απεικόνιση στο ίδιο διάγραμμα της γεωμετρικής μεταβολής, είναι τεχνικά εφαρμόσιμη και δεκτική εισαγωγής στην τηρούμενη κτηματολογική βάση.

Βλ. το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου  ΕΔΩ

5η  Εκδοση

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Πρόσφατα άρθρα

Ποια έγγραφα απαιτούνται για την καταχώρηση μίας σειράς εγγραπτέων πράξεων στο κτηματολόγιο
10 Μαΐου, 2026
πράξη εφαρμογής
Ποια είναι η προθεσμία για διόρθωση των γεωμετρικών μεταβολών;
22 Απριλίου, 2026
Σε ποιόν ανήκουν τα γεωτεμάχια τα οποία στην κτηματογράφηση είναι χαρακτηρισμένα ως «ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΣΑΑΚ» ή «ΣΑΑΚ»
17 Απριλίου, 2026
Κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου-Πότε και πού δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας το Δημόσιο στις κτηματολογικές αγωγές
10 Απριλίου, 2026
Πώς διορθώνεται με πρόδηλο ο «ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ» από τους κληρονόμους του ιδιοκτήτη
7 Μαρτίου, 2026